Foto: Skaldyrsfad på Mattone / PR
Sønderborgs skønne beliggenhed ned til havet nærmest råber på at her kan man spise masser af fisk og skaldyr, men det har desværre ikke været tilfældet rigtigt længe. Men med den gastronomiske udvikling der er sket i Sønderborg de sidste par år har fisk og skaldyr fået mere og mere plads på menukortene på byens restauranter. Her i denne guide dyrker vi dog kærligheden til især skaldyrene serveret sammen på et fad. Og helt ærligt at sidde med udsigt over Alssund og nyde et godt skaldyrsfad slår enhver lignede oplevelse man kan få i Frankrig eller Italien.
Dyvig Badehotel
Dyvigvej 31, Holm, 6430 Nordborg
På Dyvigs eksklusive boutique hotel er udsigten ikke mindre end fantastisk. Det her sted er som revet ud af en reklame for det smukkeste danmark har at byde på. Badehotellets brasserie blev af “Den danske spiseguide” kåret til “Årets Brasserie” i 2019. I disse præmierede og smukke omgivelser kan du nyde et storslået skaldyrsfad betstående af en halv dansk sorthummer, snekrabbekød de lux, otte søkogte rejer, to østers, fire jomfruhummer og Limfjordsmuslinger. Fadet koster 695 kr. pr. person og for 298 kr. kan der toppes med 30 g. gold caviar og serveres til både frokost og aften.
Mattone
Sønder Havnegade 22, 6400 Sønderborg
Mattone meddeler selv med et glimt i øjet at hverken havudsigt eller den gastronomiske oplevelse koster ekstra hos Mattone. Og de har ret, deres skaldyrsfad er guidens mest budgetvenlige og udsigten er eminent ud over Sønderborgs livlige havn.
Skaldyrsfadet hos Mattone består af østers, jomfruhummer, krabbekløer, kammusling, ceviche, blåmuslinger og rosé crevettes. Skaldyrsfadet serveres med surdejsbrød, aioli, vinaigrette, citron & sprøde fritter til 595 kr. pr. person og serveres både til frokost og aften.
Brasserie 1761
Brogade 2, 6400 Sønderborg
I den gamle købmandsgård fra 1761 får man de skønneste omgivelser serveres på et sølvfad, med Sønderborg slot som nabo og udsigt over indsejlingen til havnen er helt virkeligt noget at kigge på. Både frokost og aften serveres de de selv kalder “Skaldyrsfad extravaganza” med alverdens skaldyr heriblandt blandt andet østers, jomfruhummer og blåmuslinger serveret med blandt andet pommes frites til for 795 kr. pr. person.
Der kan tilkøbes fransk Prunier caviar til 485 kr. for 30 g. eller 1195 kr. for 125 g.
Skaldyrsfadet skal bestilles to dage i forvejen og til minimum to personer. Herefter vælger du selv, om havets herligheder skal nydes til frokost eller aften.