Restaurant Colosseum
Den ægte sønderjyske
Mange vil nok mene at der kun er én måde at fejre nytår i Sønderborg på, og det er med grønlangkål. Det mener de også hos Restaurant Colosseum hvor de byder på en nytårsmenu med grønlangkål, kålpølser og hamburgerryg naturligvis med to slags kartofler, sennep og surt til. Og sur er desserten nok også, men på den helt rette måde da det er citronfromage.
Restauranten har fået et helt nyt liv da den i foråret blev overtaget af et nyt ungt hold der virkeligt brænder for at lave god dansk (og Sønderjysk!) mad fra bunden. Colosseums nytårsmenu er desuden guidens billigeste til kun 249 kr. pr. person.
Hotel Baltic
Den med både fugl og fisk
Der er mange traditioner til nytårsaften hvor menuen ofte står på hummer, rødt kød og chokolade. Men på Hotel Baltic har de et bud på en nytårsmenu med nogle små tvist. Forretten byder på en af de lidt mere sjældne fisk nemlig “Cremet pighvarsuppe tilsmagt med hvidvin, serveret med hvid fisk, grøn olie & urter” og til hovedret mødes de firbenede med de flyvende når der bydes på “Kalvemørbrad med variation af perlehøne, Pommes Macaire, langtidsbagte gulerødder med timian, trøffelsky samt årstidens bedste grønt” desserten er dog hverken “fugl eller fisk “Bagt chokoladebund serveret med syltede kumquarts, hvid chokoladecreme, appelsinstøv og vanille is parfait”.
Menuen koster 385 kr. pr. person
Dyvig Badehotel
Den højstemte klassiker
Et virkeligt klassisk bud på en nytårsmene er den fra Dyvig Badehotel, her er maden altid klassisk og nytårsmenuen er bestemt ingen undtagelse. Og man behøver ikke engang “tage på landet” for at afhente menuen, da den kan afhentes ved Sct. Marie Kirke i Sønderborg. Menuen indledes med “Cremet Hummersuppe med håndpillede rejer og kuvertbrød” og herefter følger endnu en forret med “Smørbagt rødtunge filet med nytårstorsksouffé serveres med safran & muslingesauce samt crumble af sønderjysk rugbrød og urter samt bagt jordskok.” Hovedretten er “Beuf af Amerikansk oksefilet” og desserten er “Chokolade Fondant”. Menuen kan derudover opgraderes med Baerii caviar og kransekage.
Bella Italia
Den med italiensk accent
Hos Bella Italia excellerer de i det italiensk køkken, og deres bud på en nytårsmenu er ikke en undtagelse her er dømt klassisk nytår med et tydligt italiensk aftryk. Forretten er “Lakserillette med mascarpone, krydderurter, ristede pinjekerner, tørret tomat & basilikumsolie, hertil italiensk surdejsbrød” til hovedret er der “Oksemørbrad med trøffelsauce, pommes Anna, sellericreme, confiteret skalotteløg i balsamico og friteret salvie” og desserten byder på “Mørk chokoladekage med blommer i marsala, creme fraiche, hasselnødder & rød skovsyre”. Bella Italias menu koster 350 kr. pr. person.
Og mange flere…
Der er mange gode bud på nytårsmenuer i Sønderborg i år, her er en række af dem der også fortjener at blive fremhævet, men vi ikke har kunne nå at skrive om. Klik dig direkte videre til deres nytårsmenuer.